Choose language »

Integrerat styrsystem

TM-ETC-AMS (TM-Enhanced Touch Control and Alarm Monitoring System)


Allmän beskrivning

TM-ETC-AMS är ett integrerat styr- och övervakningssystem som är utformat speciellt för operationsrumsmiljön. Systemet används för att skapa ett enhetligt användargränssnitt baserat på en pekskärm för byggautomatiseringssystemet (luftkonditioneringskontroll) och ljusstyrning. Dessutom innehåller systemet ett multifunktionellt larmcenter för styrning av gaslarm och övervakningsenheter för isoleringsnivå. Det är också möjligt att ansluta till systemet andra hjälpfunktioner som klocka och olika timer.

Syftet med systemet är att aggregera användargränssnittet för de olika systemen och enheterna i en enhet som är tydlig ur användarens synvinkel. Samtidigt är det möjligt att sluta använda elektromekaniska anordningar och skapa ett användargränssnitt som uppfyller de höga aseptiska och hygieniska kraven som ställts in av operatörsmiljön. När TM-ETC-AMS är ansluten som en del av TM-INT styrsystem speciellt utformat för operationsmiljö och tillverkat av Telemerkki Oy skapas en enhet där samma operativa filosofi syftar till hållbarhet, användarvänlighet och lätt underhåll följs i alla detaljer på produkten.

Systemstruktur / funktioner

De viktigaste delarna i TM-ETC-AMS-systemet är 15 "... 19" TFT-pekpanelen, HMI-applikationsstyrenheten och TM-EFDC I / O-styrenheten. LON®-gatewayen för anslutning av I / O-styrenheten till byggautomatiseringssystemet och DALI-gränssnittsenheten är tillgänglig som tillbehör när belysningskontrollen realiseras med hjälp av HELVAR DigiDim®-systemet. I / O-beloppet kan ökas helt enkelt genom att utrusta systemet med flera TM-EFDC I / O-styrenheter.

Manöverpanel

Pekskärmen är tillgänglig som 15, 17 och 19 tums TFT-skärmpaneler. I det visuella och tydliga användargränssnittet sammanställs data som är relaterade till varje styrt system i sina egna enheter. Så många som fyra olika språkversioner kan användas samtidigt i användargränssnittet.

Panelen är mekaniskt vattentät framifrån och tål väl rengöring med desinfektionsmedel. Å andra sidan minskar den släta ytan avsevärt ansamling av smuts och bakterier.

HMI applikationsstyrenhet

Inbyggd x86-baserad styrenhet konstruerad för krävande förhållanden och uppnådd utan fläktar och andra rörliga delar. Programvaran är realiserad på grundval av en objektorienterad, modulär och konfigurerbar styrnings- och övervakningsapplikation som utvecklats av Telemerkki Oy.

I / O-styrenhet TM-EFDC

Förutom digitala och analoga ingångar och utgångar innehåller I / O-styrenheten baserad på en 32-bitars mikroprocessor och utrustad med multifunktionella egenskaper en 3-kanals UART-seriell gränssnittsenhet, en CAN-bussdrivrutin och ett LAN-gränssnitt som innehåller en inbyggd -in fyra-kanals 10/100 ETHERNET-omkopplare.

Alternativ

  • Olika strömförsörjningar för andra märkspänningar än den 24 V spänning som används av systemet.
  • LON®-gateway för anslutning av klimatanläggningen till byggautomatiseringssystemet.
  • DALI-gränssnittsenhet när panelen kan anslutas som en integrerad del till HELVAR DigiDim®-belysningsstyrsystemet.
  • Programvaruintegrerade operativa alternativ.
  • Implementeringstjänster.

Systemfördelar

  • Ett systemoberoende och lätt att lära (från användarens synvinkel) användargränssnitt för att styra och övervaka villkoren för operatören. Flerspråkigheten i användargränssnittet stöder olika användargrupper.
  • Tydligt användargränssnitt som tack vare bakgrundsbelysningen är lätt att använda även i mörkret.
  • Lätt expanderbart system.
  • Det minskar styrplattans utrymmebehov jämfört med systemspecifika användargränssnitt.
  • Tät, hygienisk och hanterbar struktur.

 

Please, for more detailed information download the TM-ETC-AMS datasheet below:

Download TM-ETC-AMS Datasheet (680 kb) »

 

Integrated-control-system_03

Integrated-control-system_02

Integrated-control-system_01